Tanden
Bleken

In de afgelopen jaren is er een behoorlijke toename in vraag naar het bleken van de tanden.
 Daarom willen wij onze patiënten informeren en helpen zodat zij een juiste en veilige keuze kunnen maken bij het bleken.

Er zijn verschillende redenen waarom uw tanden kunnen verkleuren. Verkleuringen van uw tanden kunnen onder andere ontstaan door veroudering van de tand, tandbederf, verkleuring van de vulling, medicijngebruik en ontwikkelingsstoornissen.

Om deze tanden witter te kunnen maken zijn er verschillende behandelmogelijkheden welke afhankelijk zijn van de oorzaak van de verkleuring. Daarom adviseren wij u om te overleggen met de tandarts om de oorzaak van de verkleuring te bepalen.

GEEF JE ZELFVERTROUWEN EEN BOOST MET NATUURLIJK WITTE TANDEN!

Hieronder geven wij uw algemene informatie over enkele vormen van bleken die door ons worden aangeboden. Vergeet niet dat het resultaat van het bleken van uw tanden niet permanent is wegens kleurstoffen die zich kunnen bevinden uw consumptie (zwarte thee, koffie, sigaretten, rode wijn, enzovoorts). Ook uw mondhygiëne kan van invloed op de duurzaamheid van het resultaat. Wij verwachten gemiddeld een resultaat van ongeveer 2 jaar, afhankelijk van uw mondhygiëne en consumptie.

Bleken in de praktijk (in office bleaching) met Philips Zoom!
Met de Philips Zoom!-behandeling kunnen uw tanden ongeveer in 1 uur direct in de tandartsstoel gebleekt worden. Wereldwijd is deze behandeling door meer dan 4 miljoen patiënten gebruikt! Deze methode biedt een verantwoorde en veilige bleekbehandeling met uitstekend resultaat in 1 bezoek!

Allereerst worden uw tanden, indien nodig, gereinigd en gepolijst zodat de bleekgel (waterstofperoxide) kan inwerken op een schoon oppervlak. Vervolgens worden in 4 sessies á 15 minuten per sessie bleekgel op uw tanden aangebracht en wordt deze geactiveerd met behulp van een Philips LED-lamp om de verkleuringen van de tand-moleculen te absorberen. Bekijk de video op YouTube (Engels).

Ook voor patiënten met teruggetrokken tandvlees en gevoelige tanden is deze behandeling mogelijk omdat de Philips Zoom!-behandeling Relief ACP gel bevat welke de gevoeligheid van uw tanden doen afnemen.

Het grote voordeel van deze methode is dat u dus in 1 bezoek op op een veilige en efficiënte wijze uw tanden kunt bleken. Klik hier om meer informatie over Philips Zoom!  in office bleaching te vinden.

Thuis bleken (home bleaching) met Opalescence PF
Het is tevens mogelijk voor patiënten om thuis, op het werk of tijdens het sporten op een effectieve en veilige manier te bleken. Uw tandarts maakt afdrukken van uw gebit waarna u vervolgens op maat gemaakte doorzichtige bleeklepels (bitjes) krijgt. Vervolgens krijgt u van de tandarts bleekgel mee dat carbamideperoxide bevat. Deze gel brengt u zelf aan in de bleeklepel welke u in de mond houdt gedurende 2 tot 4 uur.

U kunt stoppen met het bleken zodra u tevreden bent met het resultaat, of tanden niet meer witter worden met een maximaal gebruik van 10 dagen.

Uiteraard worden uw tanden, indien nodig, gereinigd en gepolijst voordat u begint met thuis bleken zodat de bleekgel (carbamideperoxide) kan inwerken op een schoon oppervlak.

Het grote voordeel van deze methode is dat u de vrijheid heeft om te bleken wanneer u dat het beste uitkomt en veilig kunt bleken tot het gewenste of maximaal te behalen resultaat is behaald. Een ander groot voordeel is dat u, na verloop van tijd wanneer uw tanden weer verkleurd kunnen zijn, uw bleeklepels kunt blijven gebruikt en alleen nieuwe gel hoeft aan te schaffen om opnieuw te kunnen bleken. Klik hier om meer informatie over Opalescence PF home bleaching te vinden.

Stralend witte tanden wekken sympathie en vergroten je zelfvertrouwen.