doorzichtige beugels

(doorzichtige) Beugels

Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in je mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. Een beugelbehandeling, ook wel orthodontist behandeling genoemd, wordt uitgevoerd door een tandarts voor orthodontie of orthodontist.

Doorzichtige beugels

Soms is het ook mogelijk om doorzichtige beugels (ook wel bekend als AirSmile of Invisalign) te gebruiken in plaats van de reguliere beugel. Overleg met uw tandarts naar de mogelijkheden om te bepalen of uw gebitssituatie in aanmerking komt voor de doorzichtige beugels in onze praktijk. Wij maken gebruiken van de AirSmile-behandeling in samenwerking met het tandtechnisch laboratorium Excent. De AirSmile behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Elke aligner (bitje) wordt twee weken gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks. De behandelingsduur is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en zal worden bepaald door jouw AirSmile behandelaar.

U kunt zich online inschrijven!
Stap 1: intake door behandelaar

Tijdens het intakegesprek wordt de AirSmile® behandeling aan je uitgelegd door de tandarts. Deze behandeling is er speciaal voor een onzichtbare correctie van de tanden. Samen wordt er gekeken naar jouw wensen en of de AirSmile® behandeling bij je past.

Stap 2: afdrukname

Tijdens de tweede afspraak worden er afdrukken en foto’s gemaakt. Je gebit wordt door een afdruksysteem gedigitaliseerd. Met dit bestand worden de verschuivingen van jouw tanden gepland. Je kunt zien hoe je gebit gedurende de behandeling zal veranderen en je ziet zelfs al het eindresultaat!

Stap 3: plaatsing eerste AirSmile®

Het behandelplan wordt met je besproken. Zodra je besluit het behandeltraject in te gaan, worden de aligners op maat gemaakt. Deze doorzichtige bitjes wissel je iedere 2 weken om tot het gewenste resultaat te komen.

Samen zorgen wij voor een gezonde lach!