Narcose tandarts

Heeft u een enorme angst voor de tandarts? Een gezond gebit is echter essentieel en het uitstellen van de behandeling kan voor nog grotere gezondheidsproblemen zorgen. Een behandeling onder narcose kan u wellicht een hoop leed besparen.

Behandeling onder narcose bij angst

Met behulp van ons deskundige anesthesieteam en moderne narcose behandeling maken wij een medische ingreep bij de tandarts veel aangenamer voor u.

Voor, tijdens en na de behandeling, oftewel van begin tot eind, wordt u ondersteund door ons team en brengen wij u op een heldere wijze op de hoogte hoe de behandeling eruit zal zien.

Heeft u nog vragen over de narcose behandeling? Neem contact op en stel uw vraag gerust aan ons.

U kunt zich online inschrijven!

Bij narcose oftewel algehele anesthesie bevindt het lichaam zich in slapende toestand. Dit gebeurt door toediening van geneesmiddelen via een klein infuusnaaldje in een ader van uw hand of arm, of, indien mogelijk via een kapje. De narcose wordt uitgevoerd door een anesthesieteam, dat bestaat uit een anesthesist en een anesthesie medewerker.

Indien u nog vragen heeft over uw anesthesie, stel deze voor de behandeling aan het anesthesieteam of neem telefonisch contact op met de praktijk.

Wat zijn de effecten van narcose op uw lichaam?

De toediening van de narcose heeft de volgende doelen:

  • Het onderdrukken van iedere pijnprikkel.
  • Het ontspannen van alle spieren.
  • Het verminderen van het bewustzijn.
  • Het onder controle houden van reflexen.

Deze effecten zijn noodzakelijk om goed te kunnen behandelen.

Tijdens de behandeling

Op de behandelkamer komt u op een bed of stoel te liggen. Voordat de narcose u wordt toegediend, wordt de bewakingsapparatuur aangesloten. Met medische plakkers op uw borst meten we uw hartslag en met een knijper op uw vinger wordt het zuurstofgehalte in uw bloed bijgehouden. De bloeddruk wordt tijdens de behandeling aan de arm of been gemeten.

Via een prik in de elleboog, onderarm of hand wordt het infuus aangebracht. Na het aanbrengen van dit infuus wordt het slaapmiddel Propofol en de pijnstiller Remifentanil toegediend.

Omdat het slaapmiddel direct in de bloedbaan terecht komt, zult u snel in slaap vallen. Wanneer u onder algehele anesthesie bent wordt er via uw neus een buisje ingebracht om u te kunnen beademen. Tijdens de operatie blijft het anesthesieteam de belangrijke lichaamsfuncties bewaken.

Na de behandeling

Als de behandeling klaar is, stopt het narcose team met het toedienen van de medicatie. Na de ingreep wordt u naar de uitslaapkamer
gebracht. Zodra uw lichamelijke toestand het toelaat, maar minimaal na een uur, mag u de
praktijk weer verlaten.

Complicaties en nawerkingen

Dankzij de methode die ons anesthesieteam toepast, maken wij zelden bijwerkingen mee. Het kan wel zijn dat er door de verschillende medicijnen de patiënten zich slaperig en suf voelen. Een klein deel van de patiënten wordt misselijk of krijgt hoofdpijn. Dit is meestal het gevolg van een lege maag. Deze klachten gaan ook snel voorbij. Wanneer de (bovengenoemde) klachten aanhouden, kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Herstel

Het kan soms even duren voordat uw lichamelijke conditie weer op peil is na de behandeling. U bent mogelijk sneller vermoeid. Op zich is dit heel gewoon, uw lichaam is namelijk een medische behandeling ondergaan.

Vragen

Als u na het lezen van deze informatie over de narcose nog vragen heeft, stelt u deze dan gerust aan de praktijk of aan het narcose team.

Samen zorgen wij voor een gezonde lach!